Hakkımızda
MUV Bilişim ve Telekomünikasyon Hizmetleri LTD. ŞTİ., 2014 yılında İstanbul'da kuruldu. Kuruluşumuz, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Yer Sağlayıcı olarak yetkilendirilmek suretiyle, 2014 yılında ilk veri merkezi yatırımını gerçekleştirmiştir. Kurumsal ve bireysel düzeydeki kullanıcılarımızın tercihi olmayı başaran MUV, Türkiye'nin internet altyapısına katkıda bulunmak amacıyla geçen 10 yılı aşkın sürede edindiğimiz tecrübelerle hizmet sunmaktadır.
Web Hosting, Veri Merkezi hizmetleri ve Bulut Bilişim alanlarında faaliyet gösteren şirketimiz, müşterilerimize en iyi kalitede hizmet sunmayı hedeflemektedir. 2018 yılından itibaren MUVHost Verimerkezi, Türkiye'nin en çok tercih edilen dedicated sunucu sağlayıcılarından biri haline gelmiştir. 2000'den fazla sunucu kapasitesiyle dört farklı ülkede hizmet veren MUVHost, yenilikçi yaklaşımı ve ürettiği internet teknolojileriyle sektöre yön vermektedir. Bugünden yarının teknolojilerini kullanmanıza imkan sağlayarak, işinizin büyümesine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz. MUVHost olarak amacımız, bilişim teknolojileri alanında maliyetlerinizi düşürerek işinize değer katmaktır. Geliştirdiğimiz teknolojilerle birlikte, iş sürekliliğinizi en üst düzeyde tutmayı sağlayan 7/24 çalışan operasyon birimimiz ve güçlü yedekli altyapımızla müşterilerimize kesintisiz bir hizmet sunmaktayız.
Şirketimizin bugünlere gelmesinde ve geleceğe taşınmasında, bize olan güvenleriyle destek olan eski ve yeni tüm müşterilerimize teşekkür ediyoruz. Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, iş ortaklarımızın ve kullanıcılarımızın başarısına katkıda bulunmaya devam edeceğiz.
Vergi Dairesi: Alemdağ
Vergi No: 6260384972
Gizlilik
Bu gizlilik ilkeleri MUV Bilişim ve Telekomünikasyon Hizmetleri Limited Şirketi tarafından, MUVHost.com web sitesi ve alt siteleri üzerindeki bilgi toplama ve dağıtımı işlemlerinin kurallarını içermektedir. IP adresinizi, sunucularımızdaki hesaplarınıza / sitelerinize erişim sorunlarının giderilmesi için kullanılacak olup IP adresiniz, sizi tanımlamak ve açık demografik bilgilerinizin toplanması için kullanılacaktır. Sitemizde güvenlik takibi ve aynı reklamların görülmesinin engellenmesi için çerezlerden yararlanılmaktadır. Çerezlerden size ilgi alanlarınız doğrultusunda içerik sunulması ve oturum güvenliği gibi konularda bilgi paylaşımında bulunulabilmektedir.
Sitemizin kayıt formunda kullanıcılarımız, iletişim bilgilerini (isim, adres, telefon, email adresi vs.), istatiksel bilgilerini (yaş gibi), finansal bilgilerini (kredi kartı bilgileri, hesap numarası) ve kişiye özel bilgilerini (vergi numarası, kimlik numarası.... vb.) girmelidir. Bu formda aldığımız iletişim bilgilerini kullanıcılarımıza, firmamız ve tarafımızca belirlenen firmalar hakkında bilgi ve kampanya haberleri ve materyallerini göndermek için kullanmaktayız. İletişim bilgileri ayrıca kullanıcılarımızla iletişime geçmemiz gerektiğinde kullanılacak ve kullanıcımızla iletişime geçmek isteyen diğer resmi kurumlarca paylaşılacaktır. Kullanıcılarımız isteklerine bağlı olarak sistemimizden kayıtlarını sildiremezler tüm kayıtlar güvenlik nedeni ile saklanmaktadır.
Alınan finansal bilgiler satın alınan ürün ve hizmetlerin bedelinin tahsil edilmesinde ve diğer gerek duyulan hukuksal durumlarda kullanılacaktır. Kişiye özel bilgiler kullanıcılarımızın sisteme girişlerinde ve diğer gerektiği durumlarda kişinin kimliğinin doğrulanmasında kullanılacaktır. İstatistiki bilgiler ve profil bilgileri ayrıca sitemizin içinde de toplanmaktadır. Bu bilgileri istenilen tüm durumlarda kullanılabilir.
Güvenlik
Sitemizde bilgi kaybını, bilginin izin verilmeyen kullanımını ve izinsiz değiştirilmesini engellemek için firmamızca uygulanan güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Bu güvenlik önlemleri şunlardır;
- Geçmiş profil bilgilerinizin saklanması
- Destek sistemine gönderilen bildirimlerin saklanması
- Tarafımızla yapılan tüm telefon görüşmelerinin kayıt altında tutulması
- Bankalarla yapılan Kredi Kartı bağlantıları dışında diğer login ekranlarının SSL ile korunması ve 3D Secure
- Tarafımıza gönderilen tüm elektronik postaların saklanması
Düzenleme / Yenileme
Kullanıcılarımız sitemizde kayıtlı olan tüm bilgilerini dilediğinde değiştirme hakkına sahiptir. Güvenlik nedeni ile eski bilgileriniz de kayıt altında tutulacaktır.
Genel Hizmet Sözleşmesi
MADDE 1 : TARAFLAR
1.1: HİZMET SAĞLAYICISI: Bundan sonra MUVHOST olarak anılacaktır.
Unvan : MUV Bilişim ve Telekomünikasyon Hiz. Ltd. Şti.
Adres :Çamlık Mh. Dinç Sk. No.4 (Muyar Plaza) Kat.5 D.36 Ümraniye - İSTANBUL
Telefon : (0 216) 606 49 72 - (0 850) 840 16 25
E-posta : iletisim@muv.com.tr
İnternet Sitesi : www.muvhost.com
1.2: MÜŞTERİ:
Unvan :
Yetkili Kişi :
Adres :
Telefon :
E-posta :
MADDE 2 : SÖZLEŞME'NİN KONUSU
İşbu sözleşmenin konusu, MÜŞTERİ’nin MÜŞTERİ’ye ait sunucu ya da MUVHOST’a ait kiralık sunucu, sanal sunucu, hosting ve diğer hizmetlerinin sözleşmede bahsi geçen nitelikleri haiz, satış fiyatı MUVHOST’a ait web sitesi üzerinden veya MÜŞTERİ’ye gönderilmiş e-posta ile belirlenen hizmetin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır. MÜŞTERİ, satışa konu hizmetin temel nitelikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimat koşulları vs. satışa konu hizmet ile ilgili tüm ön bilgiler ve cayma hakkı konusunda bilgi sahibi olduğunu, bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini ve sonrasında ürünü sipariş verdiğini, işbu sözleşme hükümlerince kabul ve beyan eder.
MADDE 3 : SÖZLEŞME'NİN SÜRESİ
İşbu sözleşme sözleşmeye ek olarak getirilecek hizmet taahhütnamesi süresince geçerlidir. Eğer sözleşmeye ek bir hizmet taahhütnamesi getirilmemiş ise sözleşme bir ödeme dönemi süresince geçerlidir, taraflardan biri, diğerine bildirmediği sürece bir ödeme dönemi kadar devam etmektedir.
MADDE 4 : HİZMETİN TESLİMİ, SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ
Hizmet, MÜŞTERİ’ye ait sunucu ya da MUVHOST’a ait kiralık sunucu veya hosting hizmeti yada katma değerli bir internet hizmeti olup , MÜŞTERİ bu sunucu yada hizmetleri ücreti karşılığında MUVHOST’a ait veri merkezinde ya da farklı bir firmaya ait verimerkezinde barındıracak ya da MUVHOST’a ait veri merkezinde ya da farklı bir firmaya ait verimerkezinde MUVHOST’a ait yada MUVHOST tarafından kiralanmış sunuculardan hizmet alacaktır. Bu sunucu bilgisayarlar HİZMET SAĞLAYICISI’nın çalışmış olduğu erişim sağlayıcılarına ait sistem odalarında tutulmaktadır. Hizmetin kullanımına ilişkin bilgilerin tamamının MÜŞTERİ’ye teslimatı, www.muvhost.com internet sitesinde MÜŞTERİ tarafından oluşturulan müşteri kaydında yer alan e-posta adresine gönderilir.
MADDE 5 : MUVHOST’un SORUMLULUKLARI
5.1: MUVHOST, müşterinin talebi üzerine sipariş olarak ilettiği hizmetleri sağlayacaktır. Siparişin kabulü mesajı ile MUVHOST ilgili ücreti tahsil ettiğini kabul edip söz konusu siparişte belirtilen hizmeti vereceğini taahhüt eder.
5.2: Ödeme şekli, kdv farkları sipariş sırasında çıkartılacak toplam miktar ile belirtilerek müşterinin aylık veya yıllık ödeme tercihlerine göre ödemesi gereken ücretler MUVHOST tarafından bildirilecektir.
5.3: MUVHOST, siparişin kabulü ve işlemlerin onaylanmasından sonra, müşteri siparişi detaylarında bulunan hizmete ilişkin tüm bilgileri ve şifreleri müşteriye e-posta yolu ile iletecek ve hizmet başlamış olacaktır. İlgili hesapların ve şifrelerin sorumluluğu müşterinin sorumluluğunda olup bu konulardan doğacak zarar ve ziyandan da müşteri sorumludur.
5.4: MUVHOST, vermiş olduğu hizmetin sınırları çerçevesinde müşterilerinin teknik sorularını www.muvhost.com internet sitesinden yazılı olarak alacak, yazılı olarak geri dönüş yapacaktır.Teknik desteğin kapsamı sadece verilen hizmetle sınırlıdır, işletim sistemi, müşterinin bu işletim sistemine kurmuş olduğu yazılımlar teknik desteğin kapsamı dışındadır. Müşteri SERVİS SEVİYESİ SÖZLEŞMESİ yapmamış ise bu konularda MUVHOST teknik destek vermeyecektir.
5.4: MUVHOST, süreklilik garantisi (Uptime); mücbir sebeplerden, internetin omurgasını oluşturan firmalardan, sunucu arızalarından, veri merkezlerinden veya müşteri hatalarından kaynaklanan arızalar ve bakım çalışmaları dışında bir yıl boyunca %99.6 oranında çalışır ve erişilebilir olacağını taahhüt eder.
MADDE 6 : MÜŞTERİ’nin SORUMLULUKLARI
6.1: MÜŞTERİ, kendisine MUVHOST tarafından gönderilen yazılı teklifi kabul etmesi ile www.muvhost.com internet sitesinden elektronik ortamda müşteri kaydını oluşturarak hizmetin talebini istemelidir.
6.2: MÜŞTERİ, satın almak istediği hizmetin ödemesini peşin olarak yapar. Faturalar hizmetin çeşidine göre; Aylık 3 Aylık, 6 Aylık veya Yıllık olarak yine müşterilerin talebi üzerine oluşturulur. Hizmetin kullanılmaya başlandığı gün yinelenen son ödeme günüdür.
6.3: MÜŞTERİ, satın aldığı hizmeti www.muvhost.com internet sitesinde yer alan HİZMET KULLANIM ŞARTLARI’na uygun şekilde kullanacağını kabul ve taahhüt etmiştir.
6.4: MÜŞTERİ, satın aldığı hizmetin yönetimi için gerekli şifreleri MUVHOST’tan almakta, hizmeti kendisi yönetmekte ve dolayısı ile güvenliğini kendisi sağlamakla yükümlüdür.Sistemde tanımlanmış “Ana Kullanıcı” veya “kendi tanımladığı kullanıcı” adıyla yapacağı her türlü işlemden bizzat kendisinin sorumlu olduğunu kabul eder. Aynı şekilde verilerin yedeklenmesi, saklanması müşteri sorumluluğundadır. Müşterilere ait verilerle ilgili hayal edilebilecek hiçbir sebeple MUVHOST sorumlu olamaz. Bu konuda MUVHOST, ücreti karşılığında yedekleme hizmeti vererek, sanal kaynağın imajını alır veya yedekleme alanı sağlar.
6.5: MÜŞTERİ, tehdit edici, ahlak dışı, ırkçı, Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına, Uluslararası anlaşmalara aykırı mesajlar göndermemeyi taahhüt etmiştir.
6.6: MÜŞTERİ, Erişim sağlayıcılardan ve bunlara ait veri merkezlerinden kaynaklı sebeplerle MUVHOST’un servislerinde yaşanabilecek sorunlardan MUVHOST’u sorumlu tutamaz. Bu tür sorunlar MUVHOST’un kontrollüde olmayan problemlerdir.
6.7: Hizmette bulunan, eklenen, çıkartılan bilgi, belge ve yazılımların kurulumu, lisansların ayarlanması, yazılımların kullanımı ile ilgili çıkacak bütün sorunlar müşterilerin sorumluluğunda olup tüm belirtilen bu detaylarda oluşacak sorunlardan MÜŞTERİ, MUVHOST’u hiçbir koşulda sorumlu tutulamaz.
6.8: Hizmette üçüncü şahıslar tarafından veya müşteri tarafından yayınlanan içerikten yada bilgi ve belgenin şahıslar tarafından zarara uğratılmasından dolayı MUVHOST’un aleyhinde idari, hukuki veya cezai yollara başvurulması halinde MUVHOST’un uğrayacağı tüm zararlardan MÜŞTERİ sorumludur. MÜŞTERİ kendisine yapılacak yazılı bildirimden itibaren 5 iş günü içersinde nakden ve bir kerede MUVHOST’un zararını karşılamak zorundadır.
6.9: MÜŞTERİ'ye ait hizmetin üzerinden web ortamına açılacak sayfalardaki yada uygulamalardaki bilgi ve içeriklerden MUVHOST sorumlu olmayacaktır. Yayınlanan web sayfalarının içeriği yada yazılımlar ile ilgili olarak çıkacak, MÜŞTERİ ve üçüncü şahısların dahil olduğu her türlü olumsuzluk ve yasa dışı durum halinde MUVHOST’a sorumluluk yüklenemez ve sorumluluğuna gidilmesi halinde MUVHOST, alınan hizmeti herhangi bir uyarıya gerek kalmaksızın askıya alabilir.
6.10: MÜŞTERİ, kurallara aykırı davrandığı takdirde MUVHOST’un hiçbir ihtara gerek kalmaksızın gerekli müdahalelerde bulunma ve üyeyi servis dışına çıkarma ve üyeliğe son verme hakkının bulunduğunu kabul ve taahhüt eder.
MADDE 7 : ÜCRET, ÖDEME ve İADE
7.1: MÜŞTERİ’ye verilen teklif sonrası, MÜŞTERİ’nin hizmeti satın almak istemesi ile hizmetin başlaması için ödeme peşin olarak önceden yatırılmış olmalıdır. Hizmetin teslim edildiği gün artık yinelenen ödeme tarihi olup, sonraki ödeme döneminin de son ödeme tarihidir.
7.2: MUVHOST, hizmet ile ilgili faturayı 15 gün içerisinde www.muvhost.com internet sitesi üzerinden oluşturmaktadır. Bu fatura geçerli bir fatura olmayıp MÜŞTERİ’nin ön ödeme yapması durumunda aldığı hizmetin ücretlendirilmesi hakkında bilgi sahibi olması amacıyla oluşturmaktadır.
7.3: MÜŞTERİ, bir sonraki dönem faturası için e-posta yolu ile son 7 gün boyunca 3 defa ihtar edilir. Bunun dışında herhangi bir başka kanaldan MÜŞTERİ’ye edimini yerine getirmesi için ihtarda bulunulmayacak olup, Son ödeme tarihinden itibaren 1. günün sonunda verilen hizmet askıya alınır. Askıya alınan hizmette ait veriler 3 gün boyunca tutularak, 3. gün sonra tamamen silinecektir. DEDICATED sunucular için son ödeme tarihinden sonra veriler saklanamayacak olup sunucular iptal edilmektedir.
7.4: MÜŞTERİ, ödemesini yapmadığı hizmet nedeni ile askıya alınan veya silinen hizmete ilişkin yaşayacağı veya 3. kişilere yaşatacağı zarar ve ziyandan hayal edilebilecek hiçbir sebeple MUVHOST’u sorumlu tutamaz.
7.5: MÜŞTERİ, iş bu sözleşme süresi bitmeden sözleşmesini fesh etmek isterse, verilen hizmet kapsamında yapılan kampanya indirimleri tek seferde MUVHOST tarafından tahsil edilir.
7.6: MÜŞTERİ, satın alınan HOSTİNG hizmetlerinde, ilk ödeme tarihinden itibaren 7 gün içerisinde hiçbir mazeret göstermeksizin iade talebinde bulunabilir.
7.7: Ücret iadesi garantisi sadece yeni alınmış, MUVHOST tarafından verilen HOSTİNG hizmetini kapsamaktadır. Alan adı kaydı, lisans ücretleri, SSL sertifikaları, yurtdışı lokasyon sunucular ve buna benzer MUVHOST tarafından üretilmeyen ürün ve hizmetler ücret iadesi garantisi kapsamı dışındadır.
7.8: MUVHOST müşteriye ücret iadesi yapılabilmek için; kurumsal firmalardan iade faturası, bireysel kullanıcılardan iadenin talep edildiği ay içerisinde MUVHOST tarafından kesilen faturayı talep eder. Faturaların gönderilmesi ile ilgili masraflar müşteri tarafından karşılanır. Ödemenin iadesi, satın alınan yeni ürün veya hizmetin ödemesinin yapıldığı ödeme kanalı ile geri iade edilmekte, bunun dışında farklı bir ödeme kanalından iade yapılması kesinlikle mümkün olmamaktadır.
7.9: İade faturası kesmeyen firmalar için ya da MUVHOST’un kesmiş olduğu faturayı geri göndermeyen bireysel müşteriler için iade yapılırken, Türkiye’deki mevcut Vergi Kanunlarına göre yapılan vergilendirmeler düşülerek ücret iadesi yapılır.
7.10: MUVHOST, ücret iadesi garantisini kötüye kullanan kullanıcılarına hizmet vermeme hakkını saklı tutar.
7.11: MUVHOST, düzenli hizmetlerinin kapsamı dışındaki sair görevler bakımından ve ek hizmet veyahut ürün talepleri bakımından her zaman makul bir hizmet ücreti tahsil etme hakkını saklı tutar. Bunlar, burada sayılanlarla sınırlı olmamak üzere, e-posta üzerinden halledilemeyen ve kişisel hizmet gerektiren müşteri hizmetleri sorunları ve özel hizmet gerektiren anlaşmazlıklar veyahut MUVHOST'un Müşteri bakımından almak zorunda kaldığı hukuk müşavirliği vb. hizmetlerdir.
7.12: MUVHOST haber vermeksizin sağladığı servis ve ürünlerin kapsamlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar, güncel ürün kapsamları www.muvhost.com adresindeki ilgili ürünün sayfasında ilan edildiği gibidir.
7.13: MUVHOST sunucu barındırma (Co-location) hizmeti dahilinde, süresi içinde ücret ödenmediği takdirde, MUVHOST’un cihazları barındırma ve saklama imkanı ve yükümlülüğü olmayıp, MÜŞTERİ’ye verdiği iletişim vasıtalarıyla ulaşılamaması veya ulaşılsa dahi verilen süre içinde ödeme yapılmaması halinde 6 ay sonunda cihazın sorumluluğu MUVHOST’tan çıkacak olup; cihazın imha, arıza gibi hiçbir durumundan MUVHOST'un sorumlu olmayacağını MÜŞTERİ peşinen kabul eder.
MADDE 8 : VERGİLENDİRME
8.1: MUVHOST'un www.muvhost.com internet sitesi üzerinden yapmış olduğu tüm işlemler Türkiye'de mevcut Vergi Kanunlarına göre vergilendirilir. Bu sözleşme kapsamı dışında gerçekleşecek tüm kanuni degişikliklerden kaynaklanan işlemler MUVHOST’un sorumluluğu dışındadır ve aynen sözleşmeye yansıtılır. Vergi Kanunları uyarınca MÜŞTERİ’nin kayıt düzeni ile ilgili tüm sorumlulukları kendilerine ait olacaktır.
MADDE 9 : FESİH
9.1: MÜŞTERİ, yeni ödeme döneminde www.muvhost.com internet sitesi üzerinden müşteri girişi yaparak aldığı hizmeti iptal edip herhangi bir başka bildirim yapmaksızın sözleşmeyi fesih edebilmektedir. Bunun için hizmetin son ödeme tarihi geçmemiş olması gerekir.
9.2: MÜŞTERİ, sona eren sözleşme, iptal edilen hizmet ile ilgili herhangi bir şekilde bedel iadesi talep etmeyeceğini kabul ve taahhüt eder.
9.3: MUVHOST, müşterilerinin yaptığı aktivitelerden diğer müşterilerine hizmet vermesi etkileniyor ise sözleşmeyi tek taraflı fesih edebilir. Bu durumda MUVHOST, MÜŞTERİ’ye ait tüm verilerin alınabilmesi için gerekli yardımı yapacağını taahhüt eder.
MADDE 10 : YETKİLİ MAHKEME VE İCRA DAİRELERİ
10.1: İşbu sözleşmenin uygulanması sırasında doğacak her türlü uyuşmazlıkların çözümünde İstanbul Anadolu Yakası Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
MADDE 11 : YÜRÜRLÜK
11.1: MUVHOST’a ait web sitesi üzerinden verilen siparişe ait ödemenin gerçekleşmesi durumunda MÜŞTERİ işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılacaktır. MUVHOST, söz konusu sözleşmenin site üzerinde, MÜŞTERİ tarafından okunduğuna ve kabul edildiğine dair onay almaksızın sipariş verilememesini sağlayacak yazılımsal düzenlemeleri yapmakla yükümlüdür.
Hizmet Kullanım Şartları
ÖNEMLİ: İŞBU SÖZLEŞME, MUVHOST’UN SUNDUĞU HİZMETLER İÇİN GEÇERLİDİR
BİREYLER YA DA TÜZEL KİŞİLERLE MUV BİLİŞİM VE TELEKOMÜNİKASYON
HİZ. LTD. ŞTİ. ARASINDA VERİ MERKEZİ HİZMETLERİ VE YAZILIM KULLANIM
ŞARTLARINI BELİRLEYEN KURALLARDAN OLUŞMAKTADIR. İNTERNET SİTEMİZ
ÜZERİNDEN HERHANGİ BİR ÜRÜNÜ/HİZMET SİPARİŞ ETMEDEN ÖNCE HİZMET KULLANIM
SÖZLEŞMESİNİ TAM OLARAK OKUNMASI GEREKLİDİR. HİZMET KULLANIM SÖZLEŞMESİ
UYMANIZ GEREKEN KURALLARI İÇERMEKTEDİR. BU SÖZLEŞMEYİ VEYA ŞARTLARINDAN
HERHANGİ BİRİNİ KABUL ETMİYORSANIZ LÜTFEN SİPARİŞ İŞLEMLERİNİZİ İPTAL EDİNİZ.
HERHANGİ BİR ÜRÜN VEYA HİZMET SİPARİŞİ VERMEYİNİZ.
MADDE 1 : EK SÖZLEŞMENİN KONUSU VE TARAFLAR
1.1: İşbu sözleşme “Genel Hizmet Sözleşmesi’nin” ayrılmaz bir parçası olup “Genel Hizmet Sözleşmesi’ne” ek olarak getirilmektedir.
1.2: İşbu sözleşmenin tarafları Genel Hizmet Sözleşmesi’inde belirtilmiştir.
1.3: İşbu sözleşmenin konusu MUVHOST’un sağladığı hizmetleri kullanan MÜŞTERİ’nin hizmetleri kullandığı süre boyunca uyacağı kuralları belirler.
MADDE 2 : HESAP AÇILIŞI
2.1: MÜŞTERİ internet ortamından kayıt olarak hizmet aldığında ilk yapacağı ödeme, gerekli kontroller yapılarak herhangi bir sahtekarlık tespit edilmediği taktirde işleme alınır. Bu incelemede müşteri bilgilerinin doğruluğu kontrol edilir, şüpheli kullanıcılardan devlet tarafından kimlik tespitini sağlamak adına kimlik bilgisi talep edebilir. MÜŞTERİ bu bilgileri doğrulayamaz ise hizmet verilmez.
2.2: Hizmetlerin kullanımına ilişkin bilgiler, MÜŞTERİ’nin belirlediği e-posta adresine gönderilir. Bu nedenle her zaman çalışır, doğru bir eposta sağlamak MÜŞTERİ sorumluluğundadır.
2.3: MÜŞTERİ hesap oluştururken vermiş olduğu bilgilerin doğruluğunu işbu sözleşme ile taahhüt etmiş sayılacaktır.
MADDE 3 : SANAL VE KİRALIK SUNUCU HİZMETLERİNDE UYULACAK KURALLAR
3.1: Kiralık donanımların veri merkezi dışına çıkartılması, dışarıdan parça eklenmesi, herhangi bir parçanın talep edilmesi kesinlikle yasaktır.
3.2: Tüm bulut ve sanal sunucu hizmetlerinde sistem sürekliliğine engel teşkil edilebilecek, diğer müşterilerin servis almasına engel teşkil eden işlemlerle ilgili MUVHOST hizmetinizi durdurma hakkına sahiptir. Bundan dolayı yaşanabilecek maddi ve manevi zararlardan MÜŞTERİ, MUVHOST’u sorumlu tutamayacağını işbu sözleşme ile taahhüt eder.
3.3: Adli vakalardan kaynaklanan hukuki nedenlerle kullanılan sunucu bilgisayarlara el konulması durumunda MÜŞTERİ, MUVHOST’un uğrayacağı zararı 5 iş günü içerisinde nakit ve bir kerede ödemeyi işbu sözleşme ile taahhüt eder.
3.4: MUVHOST’a ait kiralık donanımların arızalarından MÜŞTERİ sorumlu değildir. Ayrıca MÜŞTERİ donanımsal arızalardan meydana gelen zararlardan MUVHOST’u sorumlu tutmayacağını işbu sözleşme ile taahhüt eder. Tüm kiralık donanımların parçaları ÜCRETSİZ olarak MUVHOST tarafından değiştirilir veya gerekli parça yada sunucunun elde bulunmaması durumunda muadil sayılabilecek eş parça veya sunucu ile değiştirilir.
3.5: MUVHOST, MÜŞTERİ’ye sağladığı hizmet konusunda aracı konumunda ise donanım arızalarından MUVHOST sorumlu değildir. Bundan dolayı yaşanabilecek maddi ve manevi zararlardan MÜŞTERİ, MUVHOST’u sorumlu tutamayacağını işbu sözleşme ile taahhüt eder.
3.6: Türkiye konumlu sunucu hizmetlerimiz aksi belirtilmekdikçe 1Gbps port üzerinden trafik limitlendirilmemiş olarak sağlanmaktadır. Bu şekilde sağlanmasının nedeni anlık yüksek kullanımlar ve müşterimize gelebilecek saldırılardan hizmetlerinin etkilenmesinin engellenmesidir. Bu nedenle ilgili hizmetler kapsamında sürekli yüksek hat (streaming, dosya paylaşımı, video-on-demand vb. türlerde) kullanım izni verilmemektedir. Bir kiralık sunucu için takdir edilen AKN 10TB /ay kadardır. Üzerinde bir kullanım yapılması durumunda MUVHOST önceden uyararak özel hat tanımlanmasını talep eder. Talebin kabul edilmemesi durumunda ay sonuna kadar ilgili port 10Mbps olarak sınırlandırılır. Sanal sunucu hizmetlerinde ise takdir edilen AKN 3TB /ay şeklindedir. Üzerinde kullanım için kiralık sunucularda uygulanan özel hat tanımlama sistemi uygulanmaktadır.
MADDE 4 : KISITLAMALAR
4.1: Ana internet trafiği ve lokal internet trafiğini etkileyecek boyuttaki saldırılarda veya internet aktivitelerinde MUVHOST’un önceliği mevcut müşterilerinin hizmetinin kesintiye uğramamasıdır. Bu nedenle bu tür oluşabilecek internet aktivitelerinde MUVHOST, MÜŞTERİ’nin IP adresleri veya sunucu yada network ekipmanlarının internet erişimini kesme hakkına sahiptir. Bundan doğacak hiçbir zarar ve ziyandan MÜŞTERİ, MUVHOST’u sorumlu tutamayacağını işbu sözleşme ile taahhüt eder.
4.2: Ana internet trafiği ve lokal internet trafiğini etkileyecek boyuttaki saldırı ve buna benzer internet aktivitelerinin sürekli olarak tekrar etmesi durumunda MUVHOST, MÜŞTERİ’nin aldığı hizmeti iptal etme hakkına sahiptir.
4.3: MÜŞTERİ’nin yaptığı zararlı aktivitelerden dolayı MUVHOST, MÜŞTERİ hizmetine kısıtlamalar getirebilir (Port kapatma, IP Erişimi Engelleme ve benzeri) Bundan doğacak hiçbir zarar ve ziyandan MÜŞTERİ, MUVHOST’u sorumlu tutamayacağını işbu sözleşme ile taahhüt eder.
4.4: Müşteri, MUVHOST’dan hizmet almayı kabul ettiği taktirde hiçbir şekilde ping, tracert, finger hizmetlerinin aktif olmayacağını kabul etmiştir.
MADDE 5 : GERÇEKLEŞTİRİLMESİ YASAK AKTİVİTELER
5.1: MUVHOST, SPAM gönderiminde bulunan müşterilerin hizmetlerini kısıtlama hakkına sahiptir. SMTP röle servisi alanlar, SPAM gönderimi yapamazlar. Kendisine ait bir SMTP sunucusu bulunduran MÜŞTERİ’ler, MUVHOST’tan SMTP röle servisi alsınlar ya da almasınlar, kendi sunucularındaki SMTP röle servisini, SPAM gönderimini kolaylaştıracak şekilde korumasız ve 3. kişi/kurumların kullanımına açık şekilde çalıştıramazlar.
5.2: Kişi ve/veya kurumlara ait copyright, tescilli markalar, servis markaları, ticari sırlar, yazılım korsanlığı ve patent haklarına karşı işlenebilecek ve "Fikir ve Sanat Eserleri Yasası", "Markalar Yasası", "Türk Ticaret Yasası", "Patent Haklarının Korunması Hakkındaki Yasa" kapsamında suç teşkil edecek davranışlar ile ayrıca, kişisel haklara ve özel hayata tecavüz içeren davranışların yapılması durumunda fikir ve sanat eserlerine yönelik suçlar işlemiş olacağınız için hizmetiniz kısıtlanabilir veya sonlandırılabilir.
5.3: MUVHOST’un servislerinin, kamu tarafından kabul görmüş genel ahlak ve geleneklere aykırı davranışları gerçekleştirmek için kullanılması ve/veya buna aracı olunması durumunda Genel ahlaka ve geleneklere aykırı davranış ve yayınlar yapıyor olmanızdan hizmetiniz kısıtlanabilir veya sonlandırılabilir.
5.4: Başkalarına ait bilgisayar, kullanıcı hesabı veya ağlara yetkisiz veya yasadışı yollarla erişmeye çalışmak ("hacking" veya "hacker" olarak tanımlanan davranışlar) ve sistemlere yasadışı veya yetkisiz şekilde ulaşmayı sağlayacak diğer aktiviteler ("port scan", "stealth scan" v.b. aktiviteler) ve phishing (başkalarının kişisel bilgilerini ele geçirmek amacıyla sahte internet siteleri veya iletiler aracılığıyla yapılan dolandırıcılık girişimleri) gibi kötü niyetli eylemler için hizmet kullanımı durumunda, hizmetiniz kısıtlanabilir veya sonlandırılabilir.
5.5: Internet virüsleri, kurtçuk, truva atı gönderimi veya "pinging", "flooding", "mailbombing", "denial of service" gibi, diğer kullanıcıların, MUVHOST ağını veya buna bağlı diğer ağ, sistem, servis ve/veya cihazı kullanımlarında aksamaya sebep olacak aktivitelerin yapılması durumunda hizmetiniz kısıtlanabilir veya sonlandırılabilir.
5.6: MÜŞTERİ, MUVHOST hakkında öğrendiği her türlü gizli bilgiyi korumayı ve saklamayı kabul ve tahhüüt eder. Gizli bilgi; Ürünlerini, MUVHOST tarafından gizli olduğu bildirilen her türlü bilgiyi; MUVHOST’un iştigal ettiği her türlü iş (bunların keşfi, icadı , araştırılması, geliştirilmesi, imali ve satışı dahil) , proses veya genel ticari faaliyetler ( satış maliyetleri, kar , fiyatlandırma methodları, organizasyon ve personel listesi dahil) ile ilgili her türlü bilgiyi bu madde kapsamında aksi belirtilmedikçe MUVHOST bilgi kaynaklarına / sistemlerine (bilgisayar,iletişim ağı, her türlü iletişim aracı dahil) erişim yoluyla elde edilen bütün bilgi veya verileri sayılanlarla sınırlı olmamak kaydıyla kapsamaktadır.
5.7: Burada belirtilmemesine rağmen, yürürlükteki T.C yasalara aykırı ve suç teşkil eden her türlü aktiviteye uyulmaması durumunda hizmetiniz kısıtlanabilir veya sonlandırılabilir.
Kontrolümüz Altındaki Hosting Sunucularında Kısıtlamalar (Web Hosting ve Reseller Hizmetleri)
5.8: Yasa Dışı Yayın: Telif Hakları saklı çalışmalar, ticari ses, video, müzik dosyaları ve T.C. yasalarınca yasaklanmış diğer tüm materyallerin barındırılması kesinlikle yasaktır tespit edilmesi halinde hesap askıya alınacaktır.
5.9: Ahlaka Aykırı Materyal: Pornografi, erotik resimler, videolar ve benzeri içerikler barındıran yayınların barındırılması kesinlikle yasaktır tespit edilmesi halinde hesap askıya alınacaktır.
5.10: Oyun ve Animasyon: Jumpling, MUDs, Egg Drop, interaktif oyunlar ve SWF dosyalarının FTP Server ‘da barındırılması kesinlikle yasaktır tespit edilmesi halinde hesap askıya alınacaktır.
5.11: Rencide Edici Materyal: Herhangi bir din, dil, ırk, cinsiyet, ve benzeri toplumsal grupları baz alan ayrımcı ve öfke içeren içeriklerin barındırılması kesinlikle yasaktır tespit edilmesi halinde hesap askıya alınacaktır.
5.12: Dosya Deposu: Hosting ve reseller paketlerinin dosya deposu, paylaşım servisi olarak kullanılması, sunucularda program exe, bat vb. uzantılar barındırılması kesinlikle yasaktır tespit edilmesi halinde hesap askıya alınacaktır.
5.13: Hack/Hacking: Hack ve hacking için gerekli uygulamalar, programlar, saldırı araçları barındırılması ve kullanılması kesinlikle yasaktır tespit edilmesi halinde hesap askıya alınacaktır.
5.14: Diğer Materyaller: Proxy Scriptlerin, Anonymizerların ve tüm IP Scannerlerin; Mail Bombers, Spam Scriptlerin kullanılması 5.5inci maddede belirtildiği gibi kesinlikle yasaktır tespit edilmesi halinde hesap askıya alınacaktır. Spam neticesinde doğabilecek maddi zararlardan tamamen müşteri sorumludur.
MADDE 6 : TEKNİK DESTEĞİN KAPSAMI
6.1: MUVHOST, herhangi bir destek hizmeti alınmamış ve sözleşmeye ek olarak bir servis seviyesi anlaşması eklenmemiş ise alınan tüm hizmetlerin açık mı veya kapalı mı olduğunu kontrol etmez. Bir sorun anında müşteri sorununu müşteri paneli üzerinden destek bildirimi göndererek bildirmesi gerekmektedir. Telefon veya Eposta gibi tüm iletişim araçlarından sözlü yada yazılı olarak talep edilen teknik destek istekleri cevaplanmayacaktır.
6.2: Müşterilerin gönderdiği destek bildirimleri sıraya göre cevaplanılır. Müşteri konunun aciliyetini destek bildirimi gönderirken belirtmelidir. Herhangi bir destek hizmeti alınmamış ve sözleşmeye ek olarak bir servis seviyesi anlaşması eklenmemiş ise teknik destek ile ilgili destek bildirimleri cevaplama süresi garantisi en geç 8 saattir.
6.3: Destek bileti gönderiminde sorununuzu tüm detayları ile anlatmadan sunucu giriş bilgilerinizi yazmanız durumunda destek biletiniz çözümlenmeden kapatılacaktır. Bu konuda müşteriye daha iyi yardımcı olabilmemiz için sorununu destek bileti üzerinden detaylı ve anlaşılabilir şekilde yazması müşterinin çıkarına olacaktır.
6.4: Herhangi bir destek hizmeti alınmamış ve sözleşmeye ek olarak bir servis seviyesi anlaşması eklenmemiş ise, çözümlendirilmesi 4 saatten uzun olan destek bildirimleri yapılacak işin niteliğine göre ücretlendirilebilmektedir. Belirlenen ücretlendirme gönderilmiş destek bildirimi üzerinden müşteriye belirtilecek ve müşteri kabul ederse faturalandırılacaktır.
6.5: Herhangi bir destek hizmeti alınmamış ve sözleşmeye ek olarak bir servis seviyesi anlaşması eklenmemiş ise müşterinin yapmayı veya düzeltmeyi başaramadığı yazılımsal olayların yapılması için vekaleten yetkiyi teknik personelimize destek bildirimi atarak vermiş sayılır. Bu nedenle teknik personelin yaptığı işlemlerden dolayı oluşan bir hatadan MUVHOST veya işlemi yapan teknik destek personeli sorumlu tutulamaz.
6.6: Müşteri tarafından gönderilen veya cevaplanan destek bildirimi içeriğinde müşteri MUVHOST firmasına veya herhangi bir personeline tehditkar, argo, hakaret, aşağılayıcı ve rencide edici yazmış olduğu mesajı personelin MUV BİLİŞİM üst düzey yöneticilerine durumu bildirmesi durumunda destek bildirimi incelendikten sonra müşterinin aldığı hizmet iptal edilecektir. Verilerin taşınması için verilen süre boyunca müşteri kesinlikle tekrar destek bildirimi gönderemeyecek ve firmamız ile iletişime geçemeyecektir.
6.7: Güvenlik nedeni ile ve müşterilerimize daha kaliteli hizmet vermek için tüm destek biletleri kayıt altına alınmakta, gönderilen destek bileti müşterinin panelinden bir daha silinmemekte ve arşivlenmektedir. Müşteri, atılan bir destek biletinin sistemden silinmesini talep edemeyeceği gibi sistemde cevaplanmış destek biletlerini halka açık ortamlarda resmini çekerek veya kopyalayarak yayımlaması yasaktır. Bu kuralın ihlali durumunda hizmet iptal edilecektir.
6.8: Müşteri hesabında ürün ve hizmet olarak eklenmemiş başkasına ait bir ürün ve hizmet için destek bileti gönderemez ve gönderiyorsa da kesinlikle cevaplanmaz. Güvenlik nedeni ile ürün veya hizmet sistem üzerinde kimin üzerine kayıt edilmiş ise bu müşterinin paneline giriş yapılarak destek bileti gönderilmesi zorunludur.
MADDE 7 : İPTAL VE İADE
7.1: MÜŞTERİ, iptal edeceği hizmetleri sadece müşteri portalı üzerinden iptal talebi göndererek bize iletebilir, bunun dışında eposta, telefon veya diğer iletişim yolları ile yapılan iptal talepleri dikkate alınmayacaktır.
7.2: MUVHOSTin aracı olduğu lisans, yazılım ve buna benzer MUVHOST tarafından Üretilmeyen veya sahip olunmayan tüm ürün/hizmetlerin geri iadesi bulunmaz. MUVHOST, bu hizmetlerin sağlanmasında aracı bir kuruluştur. MÜŞTERİ, lisans ve yazılımları için ancak son ödeme tarihi geçmemiş hizmetleri iptal edebilir.
7.3: MUVHOST’un sunduğu ürün ve hizmetlerde MUVHOST’un bir kusuru bulunmuyorsa herhangi bir sebeple geri iade işlemi yapılmayacaktır.
7.4: MÜŞTERİ tarafından yanlışlıkla bir hizmet iptal etmiş ise iptal talebinin kaldırılması için müşteri portalı üzerinden destek bildirimi gönderilerek hatanın düzeltilmesi istenmelidir. Telefon veya Eposta gibi tüm iletişim araçlarından sözlü veya yazılı olarak iptal taleplerinin kaldırılması için istekte bulunulmaz. MÜŞTERİ’nin verdiği iptal taleplerinin kaldırılması için destek bildirimi ile bilgi vermediği durumlarda oluşabilecek veri kayıplarından MUVHOST sorumlu tutulamaz.
7.5: MUVHOST, MÜŞTERİ ile yaşanabilecek yasal, maddi ve manevi sorunlardan dolayı MÜŞTERİ’ye hizmet vermeme hakkına sahiptir. Bu durumda müşteriye eposta veya destek bildirimi yolu ile 72 saat önceden haber verilmekte 72 saat sonrasında hizmet durdurulmaktadır.
7.6: İleride doğabilecek hukuksal sorunlarda kullanılmak üzere vermiş olduğunuz siparişler ile ödenen, iptal edilen faturalar ve iptal edilen hizmetler müşteri panelinizden silinmeyecek ve bir yıl süreyle saklanacaktır.
MADDE 8 : DÜZENLEMELER
İşbu sözleşmedeki maddeleri, MUVHOST mevcut müşterilerin haklarını korumak için ve yeni yasal düzenlemeler ile teknolojik gelişmeler doğrultusunda değiştirilme hakkına sahiptir. Sözleşmede yapılan değişiklikler MÜŞTERİ’lere eposta gönderilerek tebliğ edilir.
MADDE 9 : YETKİLİ MAHKEME VE İCRA DAİRELERİ
İşbu sözleşmenin uygulanması sırasında doğacak her türlü uyuşmazlıkların çözümünde İstanbul Anadolu Yakası Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
KVKK Politikası
1. Amaç
MUV Bilişim ve Telekomünikasyon Hiz. Ltd. Şti. olarak; müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve çalışanlarımız dahil gerçek kişilerin kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve insan haklarına ilişkin ülkemizin tarafı olduğu uluslararası sözleşmeler ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") başta olmak üzere ilgili mevzuata uygun olarak işlenmesi ve verisi işlenen ilgili kişilerin haklarını etkin şekilde kullanılmasının sağlanması önceliğimizdir.
Bu nedenle, sayılanlarla sınırlı olmamak üzere; çalışanlarımızın, tedarikçilerimizin, müşterilerimizin, internet sitemizi ve mobil uygulamalarımızı ziyaret eden kullanıcılarımızın, kısacası faaliyetlerimiz sırasında edindiğimiz tüm kişisel verilere ilişkin verinin işlenmesi, saklanması, aktarılmasına ilişkin işlemleri MUV Bilişim ve Telekomünikasyon Hiz. Ltd. Şti. Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikasına ("Politika") göre gerçekleştirmekteyiz.
Kişisel verilerin korunması ve kişisel verileri toplanan gerçek kişilerin temel hak ve hürriyetlerinin gözetilmesi kişisel verilerin işlenmesine ilişkin politikamızın temel prensibidir. Bu nedenle kişisel verinin işlendiği tüm faaliyetlerimizi, özel hayatın gizliliğinin korunması, haberleşmenin gizliliği, düşünce ve inanç özgürlüğü, etkili kanun yollarını kullanma haklarını gözeterek sürdürmekteyiz.
Kişisel verilerin korunması için mevzuat ve güncel teknolojiye uygun şekilde ilgili verinin niteliğinin gerektirdiği tüm idari ve teknik koruma tedbirlerini alınmaktadır.
İşbu Politika, ticari veya sosyal sorumluluk ve benzeri faaliyetlerimiz sırasında paylaşılan kişisel verilerin KVKK 'da anılan ilkeler çerçevesinde işlenmesi, saklanması, aktarılması ve silinmesi ya da anonim hale getirilmesine dair izlediğimiz yöntemleri açıklamaktadır.
2. Kapsam
Müşterilerimiz, çalışanlarımız, tedarikçilerimiz, üçüncü kişiler de dahil olmak üzere Şirket tarafından işlenen tüm kişisel veriler bu Politika'nın kapsamındadır. Politikamız, MUV Bilişim ve Telekomünikasyon Hiz. Ltd. Şti.'nin sahibi olduğu ya da Şirket tarafından yönetilen, tüm kişisel verilerin işlenmesine yönelik faaliyetlerde uygulanmakta olup KVKK ve kişisel verilere ilişkin ilgili diğer mevzuat ve bu alandaki uluslararası standartlar gözetilerek ele alınmış ve hazırlanmıştır.
3. Tanımlar
Alıcı Grubu : Veri sorumlusu tarafından kişisel verilerin aktarıldığı gerçek veya tüzel kişi kategorisi.
Açık Rıza : Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza.
Çalışan : Şirket (MUV) personeli.
Elektronik Ortam : Kişisel verilerin elektronik aygıtlar ile oluşturulabildiği, okunabildiği, değiştirilebildiği ve yazılabildiği ortamlar.
Hizmet Sağlayıcı : MUV ile belirli bir sözleşme çerçevesinde hizmet sağlayan gerçek veya tüzel kişi.
İlgili Kişi : Kişisel verisi işlenen gerçek kişi.
İmha : Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi.
Kanun : Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi.
Kayıt Ortamı : Tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen kişisel verilerin bulunduğu her türlü ortam.
Kişisel Veri : Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.
Kişisel Veri İşleme Envanteri : Veri sorumlularının iş süreçlerine bağlı olarak gerçekleştirmekte oldukları kişisel verileri işleme faaliyetlerini; kişisel verileri işleme amaçları, veri kategorisi, aktarılan alıcı grubu ve veri konusu kişi grubuyla ilişkilendirerek oluşturdukları ve kişisel verilerin işlendikleri amaçlar için gerekli olan azami süreyi, yabancı ülkelere aktarımı öngören kişisel verileri ve veri güvenliğine ilişkin alınan tedbirleri açıklayarak detaylandırdıkları envanter.
Kişisel Verilerin İşlenmesi : Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, saklanması, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem.
Özel Nitelikli Kişisel Veri : Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri.
Politika : Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası. (Bu Politika)
Veri İşleyen : Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak veri sorumlusu adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi.
Veri Kayıt Sistemi : Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemi.
Veri Sorumlusu : Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasında ve yönetilmesinden sorumlu gerçek veya tüzel kişi.
Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi : Veri sorumlularının Sicile başvuruda ve Sicile ilişkin ilgili diğer işlemlerde kullanacakları, internet üzerinden erişilebilen, Başkanlık tarafından oluşturulan ve yönetilen bilişim sistemi.
VERBİS : Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi.
Yönetmelik : 28 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik.
4. Sorumluluk Ve Görev Dağılımları
Şirketin (MUV) tüm birimleri ve çalışanları, sorumlu birimlerce Politika kapsamında alınmakta olan teknik ve idari tedbirlerin gereği gibi uygulanması, birim çalışanlarının eğitimi ve farkındalığının arttırılması, izlenmesi ve sürekli denetimi ile kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesinin önlenmesi, kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesinin önlenmesi ve kişisel verilerin hukuka uygun saklanmasının sağlanması amacıyla kişisel veri işlenen tüm ortamlarda veri güvenliğini sağlamaya yönelik teknik ve idari tedbirlerin alınması konularında sorumlu birimlere aktif olarak destek verir.
Yönetim Kurulu, Politika'ya, kural ve düzenlemelere uyulmaması durumunda bildirim, inceleme ve yaptırım mekanizmalarının belirlenmesi ve işletilmesinin üst gözetiminden sorumludur. Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. Politikanın oluşturulmasının, uygulanmasının ve gerektiğinde güncellenmesinin sağlanması konusunda yetkili onay mekanizmasıdır.
5. Kayıt Ortamları
Elektronik Ortamlar | Elektronik Olmayan Ortamlar |
---|---|
Fiziksel ve Sanal Sunucular | Basılı Dokümanlar - Kağıt |
QNAP Yedekleme Üniteleri | |
Harici Ve USB Diskler | |
MUV Bilişim Firması'nın Geliştirdiği Yazılımlar | |
3. Parti Yazılımlar | |
Mobil Cihazlar | |
Yazıcı - Tarayıcı ve Fotokopi Makinaları | |
Diğer Veri Kayıt Cihazları |
6. Saklamayı Gerektiren Hukuki Sebepler
MUV Bilişim Firması'nın faaliyetleri çerçevesinde işlenen kişisel veriler, ilgili mevzuatta öngörülen süre kadar muhafaza edilmektedir. Bu kapsamda kişisel veriler;
- 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
- 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
- 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu
- 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu
- 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun
- 6361 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
- 4857 sayılı İş Kanunu
- 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu
- 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu
- İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik
- Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik
Bu kanunlar uyarınca yürürlükte olan diğer ikincil düzenlemeler çerçevesinde öngörülen saklama süreleri kadar saklanmaktadır.
7. Saklamayı Gerektiren İşleme Amaçları
- Denetim/Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi
- İnsan kaynakları süreçlerini yürütmek
- Eğitim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
- Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
- Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
- İç Denetim/Soruşturma/ İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi
- İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
- İstatiksel Çalışmalar Yapabilmek
- Fiziksel ve Çevresel Güvenliği Sağlamak
- İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi/Denetimi
- Çağrı Merkezi Süreçlerini Yönetmek
- Organizasyon Ve Etkinlik Yönetimi
- Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi
- Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
- Yönetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
- Yasal Raporlama Yapabilmek
- Bilgi Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi
8. İmhayı Gerektiren Sebepler
Kişisel veriler aşağıdaki durumlarda imha edilir:
- İşlenmesine esas teşkil eden ilgili mevzuat hükümlerinin değiştirilmesi veya ilgası
- İşlenmesini veya saklanmasını gerektiren amacın ortadan kalkması
- Kişisel verileri işlemenin sadece açık rıza şartına istinaden gerçekleştiği hallerde, ilgili kişinin açık rızasını geri alması
- Kanunun 11. maddesi gereği ilgili kişinin hakları çerçevesinde kişisel verilerinin silinmesi ve yok edilmesine ilişkin yaptığı başvurunun Kurum tarafından kabul edilmesi
- Kurumun, ilgili kişi tarafından kişisel verilerinin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi talebi ile kendisine yapılan başvuruyu reddetmesi, verdiği cevabı yetersiz bulması veya Kanunda öngörülen süre içinde cevap vermemesi hallerinde; Kurula şikâyette bulunması ve bu talebin Kurul tarafından uygun bulunması
- Kişisel verilerin saklanmasını gerektiren azami sürenin geçmiş olması ve kişisel verileri daha uzun süre saklamayı haklı kılacak herhangi bir şartın mevcut olmaması
Bu durumlarda, Kurum tarafından ilgili kişinin talebi üzerine veriler silinir, yok edilir veya re'sen silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.
9. Teknik ve İdari Tedbirler
Kişisel verilerin güvenli bir şekilde saklanması, hukuka aykırı olarak işlenmesi ve erişilmesinin önlenmesi ile kişisel verilerin hukuka uygun olarak imha edilmesi için Kanunun 12. maddesiyle Kanunun 6. maddesi dördüncü fıkrası gereği özel nitelikli kişisel veriler için Kurul tarafından belirlenerek ilan edilen yeterli önlemler çerçevesinde MUV Bilişim Firması tarafından teknik ve idari tedbirler alınır. MUV Bilişim Firması tarafından, işlediği kişisel verilerle ilgili olarak alınan teknik tedbirler aşağıda sayılmıştır:
- Bilgi güvenliği olay yönetimi ile gerçek zamanlı yapılan analizler sonucunda bilişim sistemlerinin sürekliliğini etkileyecek riskler ve tehditler sürekli olarak izlenmektedir.
- Bilişim sistemlerine erişim ve kullanıcıların yetkilendirilmesi, erişim ve yetki matrisi ile kurumsal aktif dizin üzerinden güvenlik politikaları aracılığıyla yapılmaktadır.
- Kurumun bilişim sistemleri teçhizatı, yazılım ve verilerin fiziksel güvenliği için gerekli önlemler alınmaktadır.
- Çevresel tehditlere karşı bilişim sistemleri güvenliğinin sağlanması için donanımsal (sistem odasına sadece yetkili personelin girişini sağlayan erişim kontrol sistemi, 7/24 çalışan izleme sistemi, yerel alan ağını oluşturan kenar anahtarların fiziksel güvenliğinin sağlanması, yangın söndürme sistemi, iklimlendirme sistemi vb.) ve yazılımsal (güvenlik duvarları, atak önleme sistemleri, ağ erişim kontrolü, zararlı yazılımları engelleyen sistemler vb.) önlemler alınmaktadır.
- Kişisel verilerin hukuka aykırı işlenmesini önlemeye yönelik riskler belirlenmekte, bu risklere uygun teknik tedbirlerin alınması sağlanmakta ve alınan tedbirlere yönelik teknik kontroller yapılmaktadır.
- Kurum içerisinde erişim prosedürleri oluşturularak kişisel verilere erişim ile ilgili raporlama ve analiz çalışmaları yapılmaktadır.
- Kişisel verilerin bulunduğu saklama alanlarına erişimler kayıt altına alınarak uygunsuz erişimler veya erişim denemeleri kontrol altında tutulmaktadır.
- Kurum, silinen kişisel verilerin ilgili kullanıcılar için erişilemez ve tekrar kullanılamaz olması için gerekli tedbirleri almaktadır.
- Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak başkaları tarafından elde edilmesi halinde bu durumu ilgili kişiye ve Kurula bildirmek için Kurum tarafından buna uygun bir sistem ve altyapı oluşturulmuştur.
- Güvenlik açıkları takip edilerek uygun güvenlik yamaları yüklenmekte ve bilgi sistemleri güncel halde tutulmaktadır.
- Kişisel verilerin işlendiği elektronik ortamlarda güçlü parolalar kullanılmaktadır.
- Kişisel verilerin işlendiği elektronik ortamlarda güvenli kayıt tutma (loglama) sistemleri kullanılmaktadır.
- Kişisel verilerin güvenli olarak saklanmasını sağlayan veri yedekleme programları kullanılmaktadır.
- Elektronik olan veya olmayan ortamlarda saklanan kişisel verilere erişim, erişim prensiplerine göre sınırlandırılmaktadır.
- Kurum internet sayfasına erişimde güvenli protokol (HTTPS) kullanılarak SHA 256 Bit RSA algoritmasıyla şifrelenmektedir.
- Özel nitelikli kişisel verilerin güvenliğine yönelik ayrı politika belirlenmiştir.
- Özel nitelikli kişisel veri işleme süreçlerinde yer alan çalışanlara yönelik özel nitelikli kişisel veri güvenliği konusunda eğitimler verilmiş, gizlilik sözleşmeleri yapılmış, verilere erişim yetkisine sahip kullanıcıların yetkileri tanımlanmıştır.
- Özel nitelikli kişisel verilerin işlendiği, muhafaza edildiği ve/veya erişildiği elektronik ortamlar kriptografik yöntemler kullanılarak muhafaza edilmekte, kriptografik anahtarlar güvenli ortamlarda tutulmakta, tüm işlem kayıtları loglanmakta, ortamların güvenlik güncellemeleri sürekli takip edilmekte, gerekli güvenlik testlerinin düzenli olarak yapılması/yaptırılması, test sonuçlarının kayıt altına alınması sağlanmaktadır.
- Özel nitelikli kişisel verilerin işlendiği, muhafaza edildiği ve/veya erişildiği fiziksel ortamların yeterli güvenlik önlemleri alınmakta, fiziksel güvenliği sağlanarak yetkisiz giriş çıkışlar engellenmektedir.
- Özel nitelikli kişisel veriler e-posta yoluyla aktarılması gerekiyorsa şifreli olarak kurumsal e-posta adresiyle veya KEP hesabı kullanılarak aktarılmaktadır. Taşınabilir bellek, CD, DVD gibi ortamlar yoluyla aktarılması gerekiyorsa kriptografik yöntemlerle şifrelenmekte ve kriptografik anahtar farklı ortamda tutulmaktadır. Farklı fiziksel ortamlardaki sunucular arasında aktarma gerçekleştiriliyorsa, sunucular arasında VPN kurularak veya sFTP yöntemiyle veri aktarımı gerçekleştirilmektedir. Kağıt ortamı yoluyla aktarımı gerekiyorsa evrakın çalınması, kaybolması ya da yetkisiz kişiler tarafından görülmesi gibi risklere karşı gerekli önlemler alınmakta ve evrak "gizli" formatta gönderilmektedir.
10. İdari Tedbirler
MUV Bilişim Firması tarafından, işlediği kişisel verilerle ilgili olarak alınan idari tedbirler aşağıda listelenmiştir:
- Çalışanların niteliğinin geliştirilmesine yönelik, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmenin önlenmesi, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak erişilmesinin önlenmesi, kişisel verilerin muhafazasının sağlanması, iletişim teknikleri, teknik bilgi beceri, 657 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat hakkında eğitimler verilmektedir.
- MUV Bilişim Firması tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin çalışanlara gizlilik sözleşmeleri imzalatılmaktadır.
- Güvenlik politika ve prosedürlerine uymayan çalışanlara yönelik uygulanacak disiplin prosedürü hazırlanmıştır.
- Kişisel veri işlemeye başlamadan önce Kurum tarafından, ilgili kişileri aydınlatma yükümlülüğü yerine getirilmektedir.
- Kişisel veri işleme envanteri hazırlanmıştır.
- Kurum içi periyodik ve rastgele denetimler yapılmaktadır.
- Çalışanlara yönelik bilgi güvenliği eğitimleri verilmektedir.
11. Kişisel Verilerin İmha Teknikleri
İlgili mevzuatta öngörülen süre ya da işlendikleri amaç için gerekli olan saklama süresinin sonunda kişisel veriler, Kurum tarafından re'sen veya ilgili kişinin başvurusu üzerine yine ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak aşağıda belirtilen tekniklerle imha edilir.
12. Kişisel Verilerin İmha Teknikleri
Kişisel veriler aşağıdaki yöntemlerle silinir.
Veri Kayıt Ortamı | Açıklama |
---|---|
Sunucularda Yer Alan Kişisel Veriler | Sunucularda yer alan kişisel verilerden saklanmasını gerektiren süre sona erenler için Teknik Destek Ekibi tarafından ilgili kullanıcıların erişim yetkisi kaldırılarak silme işlemi yapılır. |
Elektronik Ortamda Yer Alan Kişisel Veriler | Elektronik ortamda yer alan kişisel verilerden saklanmasını gerektiren süre sona erenler, yetkili çalışanlar hariç diğer çalışanlar (ilgili kullanıcılar) için hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilir. |
Fiziksel Ortamda Yer Alan Kişisel Veriler | Fiziksel ortamda tutulan kişisel verilerden saklanmasını gerektiren süre sona erenler için çalışanlar için hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilir. Ayrıca, üzeri okunamayacak şekilde çizilerek /boyanarak/silinerek karartma işlemi de uygulanır. |
Taşınabilir Medyada Bulunan Kişisel Veriler | Flash tabanlı saklama ortamlarında tutulan kişisel verilerden saklanmasını gerektiren süre sona erenler, Teknik Destek Ekibi tarafından şifrelenerek ve erişim yetkisi sadece sistem yöneticisine verilerek şifreleme anahtarlarıyla güvenli ortamlarda saklanır. |
13. Kişisel Verilerin Yok Edilmesi
Kişisel veriler, MUV Bilişim Firması tarafından aşağıdaki yöntemlerle yok edilir.
Veri Kayıt Ortamı | Açıklama |
---|---|
Fiziksel Ortamda Yer Alan Kişisel Veriler | Kağıt ortamında yer alan kişisel verilerden saklanmasını gerektiren süre sona erenler, yakılarak geri dönüşülemez şekilde yok edilir. |
Optik / Manyetik Medyada Yer Alan Kişisel Veriler | Optik medya ve manyetik medya da yer alan kişisel verilerden saklanmasını gerektiren süre sona erenlerin wipe edilmesi, parçalanması gibi fiziksel olarak yok edilmesi işlemi uygulanır. |
14. Kişisel Verilerin Anonim Hale Getirilmesi
Kişisel verilerin anonim hale getirilmesi, kişisel verilerin başka verilerle eşleştirilse dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesidir.
Kişisel verilerin anonim hale getirilmiş olması için; kişisel verilerin, veri sorumlusu veya üçüncü kişiler tarafından geri dönüştürülmesi ve/veya verilerin başka verilerle eşleştirilmesi gibi kayıt ortamı ve ilgili faaliyet alanı açısından uygun tekniklerin kullanılması yoluyla dahi kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemez hale getirilmesi gerekir.
15. Saklama ve İmha Süreleri
MUV Bilişim Firması, faaliyetleri kapsamında işlenmekte olan kişisel verilerle ilgili olarak aşağıdaki saklama ve imha sürelerini uygulamaktadır:
- Süreçlere bağlı olarak gerçekleştirilen faaliyetler kapsamındaki tüm kişisel verilerle ilgili kişisel veri bazında saklama süreleri Kişisel Veri İşleme Envanterinde yer almaktadır.
- Veri kategorileri bazında saklama süreleri VERBİS'e kaydedilmektedir.
- Süreç bazında saklama süreleri ise Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikasında belirlenmektedir.
Saklama süreleri sona eren kişisel veriler, yönetim tarafından re'sen silinme, yok etme veya anonim hale getirme işlemine tabi tutulmaktadır.
Süreç bazında saklama ve imha süreleri tablosu
Süreç | Saklama Süresi | İmha Süresi |
---|---|---|
Sözleşmelerin hazırlanması | Sözleşmenin sona ermesini takiben 10 yıl | Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde |
İnsan Kaynakları Süreçlerinin | Faaliyetin sona ermesini takiben 10 yıl | Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde yürütülmesi |
Log Kayıt Takip Sistemleri | 10 yıl | Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde |
Donanım ve Yazılıma Erişim Süreçlerinin Yürütülmesi | 2 yıl | Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde |
Ziyaretçi ve Toplantı Katılımcılarının Kaydı | Etkinliğin sona ermesini takiben 2 yıl | Saklama süresinin bitimini takip eden ilk periyodik imha süresinde |
16. Periyodik İmha Süresi
Yönetmeliğin 11. maddesi gereğince MUV Bilişim, periyodik imha süresini 1 yıl olarak belirlemiştir. Buna göre, her yıl Aralık aylarında periyodik imha işlemi gerçekleştirilmektedir.
17. Politikanın Saklanması ve Yayınlanması
Politika, MUV Bilişim tarafından elektronik ortamda yayımlanır ve internet sayfasında açıklanır.
18. Politikanın Güncelleme Periyodu
Politika, ihtiyaç duyuldukça gözden geçirilir ve gerekli olan bölümler güncellenir.
19. Politikanın Yürürlüğü Ve Yürürlükten Kaldırılması
Politika, muvhost.com internet sitesinde yayınlanmasının ardından yürürlüğe girmiş kabul edilir. Yürürlükten kaldırılmasına karar verilmesi halinde, Politika’nın ıslak imzalı eski nüshaları Yönetim Kararı ile iptal edilerek (iptal kaşesi vurularak veya iptal yazılarak) imzalanır ve en az 5 yıl süre ile yönetim temsilcileri tarafından saklanır.
ICANN Hakkında
ICANN nedir?
İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) uluslararası düzeyde organize olmuş, İnternet Protokolü (IP) adresi alanı tahsisi, protokol tanıtıcı ataması, genel (gTLD) ve ülke kodu (ccTLD) Üst Düzey Alan ismi sistemi yönetimi ve kök sunucu sistemi yönetimi işlevlerinden sorumlu kâr amacı gütmeyen bir kurumdur. Bu servisler ilk olarak ABD hükümeti ile yapılan sözleşme gereği İnternet Tahsisli Sayılar Otoritesi (IANA) ve diğer kurumlar tarafından gerçekleştiriliyordu. Günümüzde IANA’nın işlevini ICANN gerçekleştirmektedir. Özel-kamuya açık bir ortaklık olarak ICANN İnternetin çalışma kararlılığının korunması, rekabetin desteklenmesi, küresel İnternet topluluklarının daha geniş bir katılımla temsilinin sağlanması ve tabandan gelen, uzlaşma temelli süreçlerle görevine uygun politikaların geliştirilmesi için çalışmaktadır.
Alan İsmi Sistemi (DNS) nedir?
Alan İsmi Sistemi (DNS) kullanıcıların İnternet üzerinde yollarını bulmalarına yardımcı olur. İnternet üzerindeki her bilgisayarın "IP adresi" (İnternet Protokolü adresi) ismi verilen eşsiz bir adresi vardır. IP adreslerinin (bir sayı dizisinden oluşurlar) hatırlanmaları zor olduğu için, DNS bu adreslerin yerine tanınan bir harf dizisinin (“alan ismi”) kullanılmasını sağlar. Böylece "192.0.34.163" yazmak yerine "www.icann.org" yazabilirsiniz.
ICANN’in rolü nedir?
ICANN, tüm İnternet kullanıcılarının geçerli adresler bulabilmelerini sağlamak üzere evrensel çözülebilirlikten emin olunması için DNS'in teknik unsurlarının yönetiminin koordinasyonundan sorumludur. Bunu İnternet’teki işlemlerde kullanılan eşsiz teknik tanıtıcıların dağıtımını ve Üst Düzey Alan İsimlerinin (.com, .info v.s.) kullanılma yetkilerinin dağıtılmasını gözlemleyerek yapar.
Mali işlemler, İnternet içeriğinin kontrolü, istenmeyen ticari e-postaları (spam) ve veri korumasıyla ilgili kurallar gibi İnternet kullanıcılarını ilgilendiren diğer sorunlar, ICANN’in teknik koordinasyon görevinin dışında kalmaktadır.
ICANN nasıl çalışır?
ICANN’in yapısı içinde hükümetler ve uluslararası anlaşmalarla kurulan organizasyonlar, şirketler, organizasyonlar ve küresel İnternet’in inşa edilmesine ve korumasına katkıda bulunma becerisine sahip bireylerle birlikte ortaklık içinde çalışır. İnternetin yenilikçiliği ve sürekli olarak büyümesi kararlılığının korunmasında yeni zorluklar ortaya çıkarmaktadır. ICANN’in katılımcıları birlikte çalışarak, doğrudan ICANN’in teknik koordinasyon görevi ile ilgili olan sorunlara yönelmektedirler. İleri teknoloji ekonomisinde kendi kendine düzenlemelerin en yüksek düzeye çıkarılması ilkesine uygun olarak, ICANN belki de İnternet topluluğunun çeşitli unsurlarının bir arada çalışmasının en önde gelen örneğidir.
ICANN, politika geliştirme sürecinin yöneten, uluslararası unsurlardan oluşan bir Yönetim Kurulu tarafından yönetilmektedir. ICANN’in Başkanı ICANN’in İnternet topluluğuna karşı çalışma sorumluluğunu yerine getirmesi için üç farklı kıtada çalışan uluslararası bir çalışanlar topluluğunu yönetmektedir.
Hızla değişen teknolojilerin ve ekonomilerin gereksinimlerine yanıt vermek üzere tasarlanan, esnek, hızla uygulanan politika geliştirme süreci üç Destek Organizasyonundan kaynaklanmaktadır. Farklı kullanıcı organizasyonlarından oluşan Danışma Komitesi ve teknik topluluklar Destek Organizasyonları birlikte uygun ve etkili politikalar oluşturulması için çalışırlar. Seksenin üzerinde hükümet Yönetim Kurulu’na Hükümetler Danışma Komitesi aracılığıyla tavsiyelerde bulunmaktadır.
ICANN’in başarıları
ICANN’in son dönemdeki başarıları arasında şunlar bulunmaktadır:ICANN genel alan ismi (gTLD) kayıtlarında pazar rekabetini oluşturmuş ve bu alan ismi maliyetlerini % 80 oranında düşürerek, tüketicilerin ve şirketlerin alan kayıt ücretleri konusunda yıllık olarak 1 milyar $ tasarruf etmelerini sağlamıştır.
ICANN alan isimleri konusunda 5000’in üzerinde çatışmanın çözülmesini sağlayan bir Tekbiçimli Alan İsmi Çatışmaları Çözümü Politikası (UDRP) geliştirmiştir. UDRP verimli ve düşük maliyetli olmak üzere tasarlanmıştır.
Uygun teknik komiteler ve hisse sahipleri ile koordinasyon içinde çalışarak, ICANN Uluslararasılaştırılmış Alan İsimlerinin (IDN) kullanıma açılması için kılavuz ilkeleri belirlemiştir, böylece dünyadaki yüzlerce dilde alanların kaydedilmesi için yol açılmıştır.
ICANN’in Süren Çalışmaları
2000’de, ICANN yedi yeni gTLD’yi kullanıma sokmuştur: .aero, .biz, .coop, .info, museum, .name ve .pro. ICANN topluluğu halen yeni gLTD’ler eklemek için olasılıkları araştırmaktadır.
Güvenlik ve erişilebilirlikle ilgili topluluk sorunlarına yanıt olarak, ICANN alan ismi kayıtlarının kamuya açık veritabanı olan Whois’le ilgili olarak çeşitli atölye çalışmalarını barındırmaktadır.
IPv6’nın, yeni IP adresi numaralandırma protokolünü kullanıma girmesiyle, küresel ağın karşılıklı çalışabilirliği ICANN’in temel görevi olmaya devam etmektedir.
ICANN Katılımlara Açıktır
ICANN’in teknik koordinasyon görevi ile olduğu sürece ICANN’e katılım küresel İnternet politikalarına ilgi duyan herkese açıktır. ICANN web sitesi üzerinden ulaşılabilen çok sayıda çevrimiçi forum sunmaktadır ve Destek Organizasyonları ve Danışma Komitelerinin katılımcılara açık etkin postalaşma listeleri bulunmaktadır.
Ek olarak, ICANN yıl boyunca kamuya açık toplantılar yapmaktadır. Son toplantılar Bükreş, Montreal, Şanghay, Rio de Janeiro ve Akra’da gerçekleştirilmiştir.
Destek Organizasyonları ve Danışma Komiteleri hakkında daha fazla bilgi için, web sitelerine başvurunuz:
Adres Destekleme Organizasyonu (ASO) - <www.aso.icann.org>
Ülke Kodu Alan İsmi Destekleme Organizasyonu (CCNSO) - <www.ccnso.icann.org>
Genel İsimler Destekleme Organizasyonu (GNSO) - <www.gnso.icann.org>
Geniş Katılımlı Danışma Komitesi - <www.alac.icann.org>
Hükümetler Danışma Komitesi - <www.gac.icann.org>
ICANN hakkında daha fazla bilgi ICANN'in web sitesinde bulunabilir: <http://www.icann.org>
Dış Linker
ICANN Eğitim Dökümanları: http://www.icann.org/en/resources/registrars/registrant-rights/educational
Alan Adı Sahibi Olarak Sorumluluklarınız ve Haklarınız: http://www.icann.org/en/resources/registrars/registrant-rights/benefits
Tarafsız Alan Adı Whois Sorgulama Servisi: http://www.internic.net/whois.html
Kuveyt Türk Katılım Bankası - Türk Lirası
Hesap Sahibi: MUV Bilişim ve Telekomünikasyon Hiz. LTD. ŞTİ. IBAN: TR85 0020 5000 0948 0715 4000 02Kötüye Kullanım Bildir
Bize Ulaşın
Merkez Ofis - Müşteri Hizmetleri
Çamlık Mh. Dinç Sk. No.4
Muyar Plaza Kat.5 D.36
Ümraniye - İstanbul - Türkiye
MUVHost Dallas Datacenter
1515 Round Table Drive
Dallas - Texas - Amerika Birleşik Devletleri
MUVHost Bursa Datacenter
Demirtaş Cumhuriyet Mah. 1240 Sok. No:3
Osmangazi - Bursa - Türkiye
Tel: +90 (216) 606 49 72
Tel: +90 (850) 840 16 25
E-Mail: destek@muvhost.com